Para iade politikası
6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği kapsamındaki tüketici sıfatını haiz alıcılar için cayma hakkı ve kullanımı:
6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği ilgili hükümleri uyarınca;
Tüketici alıcı; mal satışına ilişkin mesafeli sözleşmelerde, malı teslim aldığı tarihten itibaren 14 (ondört) gün içerisinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile satıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir.
Ancak tüketici alıcının cayma hakkı (i) tüketicinin istekleri veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan mallara, (ii) çabuk bozulabilen veya son kullanma tarihi geçebilecek malların teslimine, (iii) tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olan mallardan; iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayanların teslimine (iv) tesliminden sonra başka ürünlerle karışan ve doğası gereği ayrıştırılması mümkün olmayan mallara, (v) malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması halinde maddi ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine, (vi) abonelik sözleşmesi kapsamında sağlananlar dışında, gazete ve dergi gibi süreli yayınların teslimine, (vii) belirli bir tarihte veya dönemde yapılması gereken, konaklama, eşya taşıma, araba kiralama, yiyecek-içecek tedariki ve eğlence veya dinlenme amacıyla yapılan boş zamanın değerlendirilmesine, (viii) elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayrimaddi mallara, (ix) cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile ifasına başlanan hizmetlere, ve (x) fiyatı finansal piyasalardaki dalgalanmalara bağlı olarak değişen ve satıcı veya sağlayıcının kontrolünde olmayan mal veya hizmetlere ilişkin sözleşmelere uygulanmaz ve tüketici alıcı bu sözleşmeler kapsamında cayma hakkı kullanamaz.
Yukarıdaki paragrafta yazan istisnai durumlar dikkate alındığında, tüketici alıcının cayma hakkına sahip olması ve bunu kullanması halinde satıcı, cayma bildiriminin kendisine ulaştığı tarihten itibaren en geç 14 (ondört) gün içerisinde almış olduğu toplam bedeli ve tüketici alıcıyı borç altına sokan kıymetli evrak ve benzeri her türlü belgeyi tüketici alıcıya hiçbir masraf yüklemeksizin iade etmekle yükümlüdür.
Kampanyalı ürünlerin iadesi işlemlerinde, eğer iade sonrasında kampanya kapsamından çıkılıyorsa, Müşteri’ de kalan ürün sezon fiyatı ile değerlendirilecektir ve geriye kalan tutarın iadesi gerçekleştirilecektir.
İadesi onaylanan işlem akabinde, satıcının muhasebe mutabakatı için alıcı adına gider pusulası düzenlenir. Alıcı loveandetc.com sitesindeki iade talep formunu doldurarak tarafına düzenlenecek gider pusulasını onaylamış sayılır.
Uygulanabilir olması halinde cayma bildiriminin yapılacağı açık adres ve elektronik posta bilgileri:
Unvan: Hüseyin Sakarya
Adres: GÜNEŞLİ MAH. 520/1 SK. NO: 2 İÇ KAPI NO: 11 KONAK/ İZMİR
Email: socail@loveandetc.com
Online ödeme yöntemi ile ödemesi yapılmış siparişlerle sınırlı olmak üzere Müşteri’ye ücret iadesi ancak;
- Müşteri’nin adresinin Şirket’in gönderim alanı dışında olması nedeniyle siparişin zorunlu iptali;
- Şirket tarafından siparişin hazırlanmadığı veya siparişin hazırlanmış olmasına rağmen Müşteri’nin talebi üzerine siparişin iptali ve Şirket tarafından iptal işleminin onaylamış olduğu hallerde;
- Siparişin bir kısmının veya tamamının mevcut olmaması nedeniyle siparişin kısmen veya tamamen zorunlu iptali;
- Sipariş edilen üründen memnun kalınmaması nedeniyle Şirket’in onayının alınmasının akabinde yapılan sipariş iptali; ve
- Sipariş edilen ürünün teslimatının gecikmesi durumunda Şirket’in onayı üzerine yapılan iptal durumunda yapılacaktır. İptale konu siparişe ilişkin Şirket tarafından bir fiş veya fatura düzenlemiş ve bu Müşteri’ye teslim edilmiş ise Şirket’e iadesi gerekmektedir.
Şirket, yalnızca Müşteri’den kaynaklanan sebeplerden dolayı (örneğin Müşteri’nin sipariş verdiği adreste bulunamaması, yanlış adres bilgisi vermesi, siparişi teslim almaması gibi) ücret iadesi yapmama hakkını saklı tutar.